Йога класовете в Йога клуб Кайлаш включват интересни и разнообразни движения, асани (пози), дихателни упражнения, техники за медитация и релаксация, които засилват концентрацията на ума и подобрават здравето. Всеки процес е добре обяснен и демонстриран по време на заниманието. Хора от всички възрасти са добре дошли, независимо дали са начинаещи или опитни, в приятната атмосфера на зала Кайлаш.

Людмил Коларов

Професионален спортист и майстор на спорта. Дипломиран преподавател по Йога от НСА през 1996 г. Занимава се активно с Йога по методите на Шивананда, Айенгар и Сатянанда. Негови учители са Кирил Коларов, Ани Павловa и Петър Алексиев.

Преподава Йога в Национална Спортна Академия (НСА) “Васил Левски“.

Като преподавател по Йога има опит с по-силови практики за работа върху проблемните зони и засилване на мускулатурата. Използва и съчетава Източен масаж и Йога за лечение на редица „нелечими“ болести според съвременната традиционна медицина. Има създадени собствени ситеми и комплекси за укрепване, засилване и възстановяване на гръбначния стълб, засегнат от дискови хернии и протрузии. Също така има изграден метод за успешно лечение на артрози в тазобедрени и коленни стави.

 В основата на неговата практика и философия е заложен принципът – “Робът се бори за свобода, а свободния за съвършенство“.


Кирил Коларов

1996 г. – Завършва с НСА като дипломиран преподавател по Йога. От тогава преподава в детски градини и училища: Националния дворец на децата, Националното музикално училище – ”Любомир Пипков”, Националната музикална академия „Панчо Владигеров”, в Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия (УАСГ), Културен дом „Красно село“, Медицински колеж – „Й. Филаретова“.

От 2001 г. до сега е член на Управителния съвет на Българската Федерация по Йога. За периода 2005-2008 г е Председател на БФЙ, като до края на 2012 година е и председател на съдийската колегия. Основател е на Йога клуб “Орфей.

Съдийствал е на всички  републикански състезания по Йога от самото им основаване.

Носител е на бронзов медал от Първото републиканско състезание през 1996 година в гр. Кюстендил.

Има опит и обича да работи с хора от различни възрасти. Има дългогодишна практика с Йога за бременни.

Негови учители са Веселин Лучански,основател на Българската Федерация по Йога, Ани Павлова,представител на системата Сатянанда-йога, Петър Алексиев, основал първата ученическа група по Йога в гр. Омуртаг и Дамян Василев, пример за изключителен синтез на теория и практика в Йога. Вътрешната сила и красота на Йога учението, като преживяване е приел от Донка Генова, Секретар и Зам. председател на Федерацията по Йога. Тя е учител от много висок порядък и явно, и скрито е помагала и насочвала много хора в правилния път.

Смята, че българите са в основата на Йога и има множество статии написани от него на тази тема и редица медийни изяви.

 „Да видиш света в една песъчинка и раят в дивото цвете. Задръж безкрайността в дланта си и вечността в един час.“ – Уилям Блейк (1757-1827)


Еми

Здравейте, аз съм Еми.

Занимавам се с йога от 6 години. От първия ден, в който влязох в залата, вече знаех, че искам не само да практикувам йога по 2 пъти в седмицата, а да направя йога начин на живот. Това ми помогна да премина и през много трудни моменти в живота. В Кайлаш ще преподавам с любов и отдаденост йога, за да имам възможността не само да ви науча как правилно да заемате позите, но и за да ви предам магията на йога, за да откриете един нов свят, какъвто аз открих.

„Пречиствай, медитирай, давай.“


Ния

Здравейте, аз съм Ния.

Практикувам йога и пилатес повече от 7 години. Така аз открих своя начин за регулиране на стреса и повишаване на имунитета. Всяка практика ми носи хармония и сила в същото време, учейки ме на дисциплина и благодарност.

Преподаването дойде като естествено продължение на всичко това, давайки ми възможност за пълноценно сливане с околните.