СУРИЯ НАМАСКАР 108 – 20.12. от 9.00 ч.

oreol-babochki-[1280x1024]-[25421104]

Сурия Намаскар 108 – Поздрав към Слънцето (Числото 108 олицетворява сливането на мъжката и женската енергии с празнотата) е техника за отваряне на тялото към космичната енергия, излъчвана от Слънцето. Външното слънце просто отразява слънцето в нас самите, а това вътрешно слънце е нашето фино, духовно сърце. Там е седалището на съзнанието и дълбоката мъдрост и в някои традиции – домът на нашата същност.  1309369376_surya_namaskar

Слънчевият поздрав е динамичен йога комплекс, който съчетава в себе си физически пози (асана), контрол над дишането (пранаяма), концентрация и медитация. Комплексът има изключителен ефект за подобряване на работата на ендокринната система, на храносмилането и оползотворяването на храната, на дишането, равновесието и най-вече – за развиване на умствена концентрация и осъзнаване. Загрява и стимулира цялата мускулатура на тялото, подобрява осанката, изгаря мазнини от коремната област и талията .

По време на практиката ще се изпълнят 108 цикъла от Сурия Намаскар в различно темпо и дишане, съчетани с мудри и пранаяма. Заниманието ще бъде с времетраене около 3 часа. При желание и интерес, записването е след 11 декември в зала Кайлаш, със заплащане от 15лв. за участие. Заниманието ще се води от Людмил.