ОТКРИТ УРОК НА 20 ЮНИ С ВЕСЕЛИН ЛУЧАНСКИ В ЗАЛА КАЙЛАШ

bujanga-luchanski

ИМАМЕ УДОВОЛСТВИЕТО И ЧЕСТТА ДА ВИ УВЕДОМИМ, ЧЕ СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА БФЙ, НА 20 ЮНИ В ЗАЛА КАЙЛАШ ОТ 15.00ч.,ГОЛЕМИЯ ЙОГА ВЕСЕЛИН ЛУЧАНСКИ ЩЕ ПРОВЕДЕ ОТКРИТ ЙОГА -УРОК. МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ. ЗАПИСВАНЕТО Е В ЗАЛА КАЙЛАШ НА ТЕЛ. 0888 506 222,  ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА МЕСТАТА. ВХОДА Е 9 лв.

Веселин Лучански, един от създателите на БФЙ и йога движението в България. Има издадени книги в България както и множество публикации у нас и по света. За него международни специалисти казват, че съперничи с най-добрите индийски йоги. По време на експедициите си в Индия, е посещавал най- утвърдените йога университети там. Има принос при разчитането на Розетката от Плиска с руническите прабългарски знаци; според Веселин Лучански и стар индийски йоги, на нея пише – „Вярвай и се уповавай на йога“.

50951380_a868db92b4_m

Лучански пръв в България разработва и прилага йога в лечебната практика и спорта.  През 1970 г. е направен филм на Киевската киностудия “Индийските йоги – кои са те?”, в който Лучански демонстрира йога-асани с изключителна трудност, които са изпълнявани от Жое Клемандоре и Махариши Дев Мурти при посещението им в България.