“ ЙОГА – ИЗКУСТВОТО ДА СИ ЩАСТЛИВ В УСИЛИЕТО „

Да се намери точната мярка на усилието е ключ към положителното въздействие на йога.
Цял живот сме убеждавани , че трябва да се напрягаме и това за съжаление се е превърнало в модел на съвременния човек.
Много трудно ще постигнем качество и ефект от йога практиката си , водени от амбиция и неудържимо желание да се сравняваме.
В нашите часове ще ви запознаем с основите на йога практиката , начална йога философия , принципите за изграждане на асаните и основни дихателни практики. Ще се опитаме да усвоим -Изкуството на правилното усилие – да сме спокойни и искрено да се стараем , но не и да упорстваме.

 

Важна част от нашия път свързан със йога е да се съобразим с нашата индивидуалност , физическите ни възможности към този момент , начина на хранене , начина на живот , умствената нагласа и готовността и дисциплината , необходими за йога. Не на последно място да си изясним потребностите и поставените цели .
И в резултат , да си дадем сметка , че си заслужава и в ежедневието да пренесем модела на щастливото усилие. Да бъдем търпеливи със себе си. В началото е трудно да не сме напрегнати , чуждо е и неестествено … но колкото по –малко се напрягаме и в живота си , толкова повече ще изпитваме лекота , радост и успех!