ЗАПОЧНЕТЕ ТУК И СЕГА…ЙОГА ПРЕПОДАВАНА С ЛЮБОВ В ЗАЛА КАЙЛАШ


 

 

„Освободи напрежението, силата е в покоя“

Йога класовете в Кайлаш включват интересни и разнообразни движения, асани(пози), дихателни упражнения, техники за медитация и релаксация, които засилват концентрацията на ума и подобрават здравето. Всеки процес е добре обяснен и демонстриран по време на заниманието. Хора от всички възрасти са добре дошли, независимо дали са начинаещи или опитни, в приятната атмосфера на зала Кайлаш.

 

                       ♥ 

 

Людмил Коларов


Yoga-0253

                 

Професионален спортист и  майстор на спорта. Дипломиран преподавател по йога от НСА през 1996г. Занимава се активно с Йога по методите на Шивананда , Айенгар и Сатянанда. Негови учители са Кирил Коларов , Ани Павловa и Петър Алексиев.

Преподава Йога в Национална Спортна Академия (НСА)-“Васил Левски“.

Като преподавател по Йога има опит с по – силови практики за работа върху проблемните зони и засилване на мускулатурата. Използва и съчетава Източен масаж и Йога, за лечение на редица „нелечими“ болести според съвременната традиционна медицина. Има създадени собствени ситеми и комплекси, за укрепване, засилване и възстановяване на гръбначния стълб, засегнат от дискови хернии и протрузии. Също така има изграден метод за успешно лечение на артрози в тазобедрени и коленни стави.

 В основата на неговата практика и философия е заложен принципът – “ Робът се бори за свобода, а свободния за съвършенство“.

 

 ♥

 

 

 

Кирил Коларов

 

1996г. –  Завършва с НСА  като дипломиран преподавател по Йога. От тогава  преподава в детски градини и училища: Националния дворец на децата, Националното музикално училище – ”Любомир Пипков”, Националната музикална академия „Панчо Владигеров”, в Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия (УАСГ), Културен дом „Красно село“, Медицински колеж – „Й. Филаретова“.

От 2001г.  до сега е член на Управителния съвет на Българската Федерация по Йога. За периода 2005-2008 г е Председател на БФЙ, като до края на 2012 година е и председател на съдийската колегия. Основател е на Йога клуб “Орфей.

Съдийствал е на всички  републикански състезания по Йога от самото им основаване.

Носител е на бронзов медал от Първото републиканско състезание през 1996 година в гр. Кюстендил.

Има опит и обича да работи с хора от различни възрасти. Има дългогодишна практика с Йога за бременни.

Негови учители са Веселин Лучански,основател на Българската Федерация по Йога, Ани Павлова,представител на системата Сатянанда-йога, Петър Алексиев, основал първата ученическа група по Йога в гр. Омуртаг и Дамян Василев, пример за изключителен синтез на теория и практика в Йога. Вътрешната сила и красота на Йога учението, като преживяване е приел от Донка Генова, Секретар и Зам. председател на Федерацията по Йога. Тя е учител от много висок порядък и явно, и скрито е помагала и насочвала много хора в правилния път.

Смята, че българите са в основата на Йога и има множество статии написани от него на тази тема и редица медийни изяви.

 

Нели Коларова
Yoga-0231

Дипломиран Йога инструктор към НСА и Кинезитерапевт, с допълнителна квалификация „Кинезетерапия при често срещани заболявания в детска възраст „.Професионален спортист и мениджър на Йога Кайлаш. В момента изучава поредната си магистратура в Катедра Кинезетерапия към НСА.Порив и интерес в йога и дава, Людмил, който е и неин учител. Съчетава опита си като кинезитерапевт и използва йога за постигане на физическо здраве и хармония в своите занимания. Преподава Класическа Йога ,  Йога Фит и Лечебна йога!

 

 „Да видиш Света в една песъчинка и Раят в дивото цвете. Задръж Безкрайността в дланта си и  Вечността в един час.“ – Уилям Блейк (1757-1827)